Werkwijze

Onze werkwijze is altijd gebaseerd op het volledig verwerken van een administratie, wij houden niet van half werk. Een volledige verwerking is de basis voor een goede rapportage, prima advies en optimale belastingaangifte, het voorkomt problemen bij een controle door de Belastingdienst. Het verwerken van een administratie kan worden gedaan door Administratiekantoor Bobest of door uzelf, deels of volledig, klik hier voor onze categorieën. Voor welke categorie u ook kiest, wij leveren altijd het hoogste serviceniveau met een optimale prijs/prestatie verhouding.

Verwerken administratie

Onder het verwerken van een administratie verstaan wij het “boeken” van de verkoop- en inkoopfacturen, inclusief klanten (debiteuren) en leveranciers (crediteuren), alsmede het “boeken” van alle mutaties op de bankafschriften (inclusief “afboeken” van de facturen) en (optioneel) verwerken van een kasboek. Hoe meer facturen en/of mutaties, hoe hoger de kosten; hoe minder mutaties, hoe lager de kosten; hoe meer u zelf doet, hoe lager de kosten. Wij vinden dat logisch.

Indien wij uw administratie verwerken, gebeurt dit per maand, kwartaal of jaar, dit is afhankelijk van de omvang van de administratie, belastingaangiftes en uw wensen. Het hoeft geen administratie te zijn van 2018, ook voor eerdere jaren kunt u bij ons terecht. Bij afspraken voor een boekjaar kunt u altijd gratis gebruik maken van onze gratis helpdesk voor allerhande vragen inzake administratie en bedrijfsadvies.

Tarief

De totale kosten worden bepaald door meerdere factoren zoals rechtsvorm, frequentie van verwerken, omzet per jaar, branche, investeringen, tarieven omzetbelasting en import/export. Hiernaast is het tarief afhankelijk van de omvang van de administratie (lees: aantal mutaties), de categorie van verwerking (lees: wat doet u zelf) en uiteraard kwaliteit van de aangeleverde administratie: een “schoenendoos” vergt meer werk dan een administratie welke volgens onze richtlijnen is ingedeeld.

Rapportage en advies

U ontvangt na elke verwerking (periodeverwerking en jaarafsluiting) per e-mail een verslag met vragen, opmerkingen, adviezen en tussenresultaat in de vorm van een winst- en verliesrekening. Klik hier voor een voorbeeld. Op basis van het tussenresultaat en verwachting voor het gehele jaar controleren wij tevens uw voorlopige aanslag inkomsten- of vennootschapsbelasting en adviseren u om deze desgewenst aan te passen. Een verwerking is in principe gekoppeld aan de aangifte omzetbelasting, klik hier voor een voorbeeld hoe wij dit aanleveren, duidelijkheid staat bij ons voorop.