Werkwijze

Onze werkwijze is altijd gebaseerd op het volledig verwerken van een administratie, wij houden niet van half werk. Een goede administratie, bij voorkeur digitaal, is de basis voor een duidelijke en correcte rapportage, prima advies en optimale belastingaangifte. Het voorkomt teveel belasting betalen en problemen bij een controle door de Belastingdienst.

Aanleveren administratie

Een administratie aanleveren bij Bobest kan op 3 verschillende manieren:

  1. Een ordner met papieren bonnetjes, facturen en bankrekeningafschriften.
  2. Een digitale map met alle facturen en bonnetjes in de cloud (bijvoorbeeld Dropbox of Google Drive) en deze administratie met Bobest delen.
  3. Rechtstreeks aanleveren van bonnetjes en facturen in het boekhoudsysteem van Bobest, per app en/of per mail naar Bobest cloud. Wij gebruiken voor het aanleveren Basecone als boekhoudsysteem.

Administratiekantoor Bobest adviseert een digitale administratie zodat ordners met papieren facturen, bonnetjes en bankafschriften niet meer nodig zijn. Een digitale administratie werkt simpel, is efficiënt, is makkelijker bij zoeken, scheelt tijd, is milieuvriendelijk, houdt de administratie actueel, en… is nog leuk ook!

Als digitale administratie adviseren wij keuze 3, gebruik Basecone. Dit is de leukste en meest eenvoudige manier van aanleveren: de administratie blijft dagelijks actueel en er is geen werkpiek bij het aanleveren voor de aangifte omzetbelasting.

Bij een digitale administratie zijn alle bonnetjes en facturen altijd en overal toegankelijk. Ze zijn te vinden met veel zoekcriteria en desgewenst te downloaden. Klanten van Administratiekantoor Bobest krijgen op verzoek een persoonlijke inlogcode voor Basecone.

Voor een nadere toelichting zie de Bobest gebruikershandleiding Basecone, klik hier. Wil je meer informatie, laat het weten, ook een mondelinge afspraak voor nadere uitleg is uiteraard altijd mogelijk.

Verwerken administratie

Onder het verwerken van een administratie verstaan wij het “boeken” van de verkoop- en inkoopfacturen, inclusief klanten (debiteuren) en leveranciers (crediteuren), alsmede het “boeken” van alle mutaties op de bankafschriften (inclusief “afboeken” van de facturen) en (optioneel) verwerken van een kasboek. Hoe meer facturen en/of mutaties, hoe hoger de kosten; hoe minder mutaties, hoe lager de kosten; hoe meer u zelf doet, hoe lager de kosten. Wij vinden dat logisch.

Indien wij uw administratie verwerken, gebeurt dit per maand, kwartaal of jaar, dit is afhankelijk van de omvang van de administratie, belastingaangiftes en uw wensen. Het hoeft geen administratie te zijn van dit jaar, ook voor eerdere jaren kunt u bij ons terecht. Bij afspraken voor een boekjaar kunt u altijd gratis gebruik maken van onze helpdesk voor allerhande vragen inzake administratie en bedrijfsadvies.

Tarief

De totale kosten worden bepaald door meerdere factoren zoals rechtsvorm, frequentie van verwerken, omzet per jaar, branche, investeringen, tarieven omzetbelasting en import/export. Hiernaast is het tarief afhankelijk van de omvang van de administratie (lees: aantal mutaties), de categorie van verwerking (lees: wat doet u zelf) en uiteraard kwaliteit van de aangeleverde administratie: een “schoenendoos” vergt meer werk dan een digitale administratie welke volgens onze richtlijnen wordt aangeleverd.

Rapportage en advies

U ontvangt na elke verwerking (periodeverwerking en jaarafsluiting) per e-mail een verslag met vragen, opmerkingen, adviezen en tussenresultaat in de vorm van een winst- en verliesrekening. Op basis van het tussenresultaat en verwachting voor het gehele jaar controleren wij tevens uw voorlopige aanslag inkomsten- of vennootschapsbelasting en adviseren u om deze desgewenst aan te passen. Wij houden niet van verrassingen en zorgen ervoor dat onze klanten ook geen verrassingen krijgen. Een verwerking is in principe gekoppeld aan de aangifte omzetbelasting, duidelijkheid staat bij ons voorop.

Bobest is duidelijk, flexibel, betrouwbaar en snel.

Contact opnemen

Administratiekantoor Bobest
Jachtlaan 268
7312 GS Apeldoorn

E-mail: info@bobest.nl
Tel.: (055) 356 37 33

KvK: 82439494
BTW: NL862471564B01

Routekaart van Apeldoorn, Ugchelen en Klarenbeek

Contact opnemen kan via onderstaand contactformulier.