ZZP

Zelfstandige zonder personeel

De ZZP-er (Zelfstandige Zonder Personeel) is een zelfstandige ondernemer die binnen een bepaalde branche opdrachten voor derden uitvoert. Nederland kent ruim 1.000.000 ZZP-ers, elk jaar komen er ruim 100.000 bij. Dit betekent dat 1 op de 10 werkenden ZZP-er is (eind jaren 90 was dit nog 1 op de 17). De ZZP-er is geen echte ondernemingsvorm en binnen de fiscale wetgeving bestaat de ZZP-er zelfs niet. De ZZP-er wordt afhankelijk van werk en omgeving wel of niet als ondernemer gezien. Dit kan als eenmanszaak, maar ook als B.V..

Ruim 20 jaar ervaring met ZZP-ers

Wij hebben ruim 20 jaar ervaring met ZZP-ers, primair vanuit de ICT-branche, maar inmiddels ook voor tientallen andere branches. Tot 1 mei 2016 kon de ZZP-er een VAR (Verklaring ArbeidsRelastie) aanvragen om bij een opdrachtgever de zelfstandigheid aan te tonen waarmee de opdrachtgever gevrijwaard was van premie- en belastinginhouding. Vanaf 1 mei 2016 is de Wet DBA (Deregulieren Beoordeling Arbeidsrelaties) van toepassing waarmee de ZZP-er middels een (model)overeenkomst in overleg met opdrachtgever kan aantonen dat er geen sprake is van loondienst. De handhaving van de Wet DBA is uitgesteld tot 1 juli 2018, met uitzondering van kwaadwillenden. Een overeenkomst is echter niet verplicht, wij adviseren u graag, ook over de risico's bij langdurige opdrachten en mogelijke oplossingen.

Wij zijn uiteraard op de hoogte van de fiscale aandachtspunten voor ondernemingen en hierbij de ZZP-er in het bijzonder. Alle kennis en ervaring is voorhanden om het u zo makkelijk en voordelig mogelijk te maken. Onderwerpen betreffende ondernemersaftrek, urencriterium, MKB-winstvrijstelling (ook zonder urencriterium te gebruiken), verliesverrekening, middeling, alle auto regelingen , willekeurige en versnelde afschrijving, investeringsaftrek, Wet DBA, FOR, KOR, etcetera, etcetera: voor ons is dit alles een begrip!

Zeer aantrekkelijke tarieven voor ZZP-ers

Gezien het grote aantal ZZP-ers binnen onze klantenkring hanteren wij zeer aantrekkelijke tarieven, ongeacht de woonplaats in Nederland.